Glass – sett farge på hverdag og fest

Glass er ett av verdens mest spennende materialer. Visste du at glass kort fortalt er flytende sand? Glass er et mystisk materiale som på den ene siden kan være sterkt nok til å beskytte oss mot vær og vind, men på den annen side kan gå i stykker veldig lett. Like mystisk er det at et stoff som er laget av sand kan være helt gjennomsiktig, og at man egentlig ikke kan fastslå helt om det er fast eller flytende. Antakelig finner du glass i ulike former overalt i hverdagen din: vindu, speil, lyspære, og så videre. Ekstra spennende kan hverdagen din bli hvis du fyller den med fargerikt glass i ulike kreative former.

Glass kan brukes sammen med lys og skygge til å skape mange ulike stemninger i hjemmet, enten det er den trygge, gode julestemning eller en halloween med kostymer og skrekkinngytende lyder. Det trenger heller ikke å være så dyrt å skaffe seg glass som passer til ulike typer anledninger.

Farget glass

Farget glass kjenner vi kanskje aller helst fra en kirkelig kontekst, men de fantastiske mosaikkene som gamle (og til dels også nye) kirker ofte er utsmykket med. Middelalderens prester og lærde teologer visste at allmuen manglet leseferdighet og kanskje ikke kunne møte trosartikler og lære helt på samme måte som dem selv. I stedet forsøkte de å skape en bestemt stemning gjennom bruken av flott arkitektur, god musikk, og fargespillet i glassvinduene. Det er ikke noe i veien for at vi i dag kan skape en slags parallell høytidsstemning gjennom å inkludere farget glass i vakre interiørdesign. En mulighet er selvfølgelig å ha en mosaikk i ett av rommet vinduer, som gir en helt spesiell look og følelse uten at det nødvendigvis koster alt for mye. Her må man selvfølgelig også ta hensyn til eventuelle praktiske begrensninger og formål.

Glass til festen

Spesielt spennende blir det når du bruker farget glass som en del av et større arrangement av ting og dekorasjoner som til sammen skaper et større, kreativt uttrykk. Slike kombinasjoner kan være særlig egnet til å skape en ønsket og uventet atmosfære ved særlig høytidelige anledninger, eller når familie og venner samles til fest og moro. Et godt eksempel er halloween-feiring, som nå har blitt ganske standard også her i Norge. Ved hjelp av farget glass og belysning kan man utvikle slående og forvirrende visuelle inntrykk som sammen med de rette kostymene og lydeffektene virkelig kan imponere!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *