Waterford Crystal Irland

Glasskunst og produksjon er stor kunst og arbeid i utlandet. På vestkysten av Irland ligger byen Waterford. En av Irlands storheter, Waterford Crystal. Grunnlagt i 1741 av Penrose brødrene. Med store konkurranse ble de oppkjøpt i 2009. Mesteparten av produksjonen foregår utenfor Irland.

House of Waterford Crystal

I 2010 etablerte Waterford Crystal seg på nytt i senteret av byen Waterford.  Byggene med fabrikkanlegg, glassblåserom, utstillinger, utsalg og mere er borte, men historier og bilder lever videre. I dag blir mer enn 750 tonn krystallglass smeltet årlig. Stillingene er sterkt redusert.  

Det var utrolig verdi på krystallglass fra Waterford Crystal – til og med i 1921!

En nydelig restaurant på Waterford Crystals sted ville gjøre deg stum av beundring. Utsøkte krystall glassarbeider overalt. De vakreste lysekroner og vakreste glass. Det er en følelse av luksus og ekstravaganse som tar over. En liten guidet tur viser deg hvordan glass lages, og lar deg prøve selv. Mesterfulle teknikker som tar tid, tålmodighet og konsentrasjon for å få alt på plass. Unike produkter og unike farger. Du kan se hvordan ideer og oppfinnsomhet blir brukt som skisse for endelige resultat. Berømte kolleksjoner og skjønnhet om overgår alt. Kanskje du skal prøve en dag?

Utsøkte krystallverk fra Waterford Crystal

Waterford bruker fortsatt bly i utallige serier som “Adare”, “Alana”, “Colleen”, “Kincora”, “Lismore”, “Maeve”, “Tramore” og mange flere. I 1066 ble Waterford Crystals lysekrone plassert i Westminster Abbey for en 900 år dedikasjon av abbeden Christopher Hildyard. Andre kjente og spesielle steder med krystall kunst fra Waterford Crystal er Windsor Castle, og Kennedy Senter i Washington D.C. Waterford Crystal har laget alle, 2688, krystaller i den berømte Nyttårs-ballen som senkes over Times Square i New York hvert år. Denne “ballen” veier 5386 kilo og er 3.7 meter i diameter. Den krever 32256 lysdioder for å lyse opp.

Waterford Crystal har etterlatt utsøkte arbeider på mange steder i verden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *