Skap et nytt og unikt hjem med glassblåsing

Stadig flere får øynene opp for glassblåsing. Dette er en urgammel metode for å lage glass, både til praktiske formål, men også mer til rent estetiske formål. Man kan i de fleste byer i dag finne en glassblåser man kan dra til for å forsøke seg på å blåse sitt eget glass. Mange faller fort for denne prosessen og liker det veldig godt.

Slik skaper man et nytt og unikt hjem

Her til lands har man det privilegiet at man på mange måter kan forme hjemmet sitt selv, og bruke forskjellige metoder for å sette sitt unike preg på det. Hvis man skal benytte seg av glass eller andre metoder som ofte trenger dyrt utstyr, bør man sjekke ut https://akuttutleie.no/ for å leie det beste utstyret til grei pris.

Bruk av glass generelt, men kanskje ekstra blåst glass, er en fantastisk måte å piffe opp hjemmet sitt på. Dette kan brukes til flott små dekorasjon, eller større ting, eller rett og slett brukes til noe praktisk.

Det kommer godt med å være handy, eller kanskje til og med være håndverker av yrke når man skal skape et nytt og unikt hjem. Hvis man er flink med hendene, er det faktisk bare fantasien som kan sette grenser på hva man kan gjøre med hjemmet sitt.

Hvis man sliter med ideer til hva man kan gjøre med sitt nye og unike hjem, er man bare noen google søk unna å få en hel rekke ideer. I tillegg til google kan man få en hjelpende hånd fra en av de mange sosiale medier. På sider som for eksempel Instagram og Pinterest er det et helt hav av ideer man kan se gjennom.

Hva er egentlig glassblåsing?

Glassblåsing er en metode for å lage både dekorasjoner, men også praktiske ting som mennesker har drevet på med veldig lenge. Det er noe vi har drevet på med langt lengre enn man kanskje skulle tro, og metoden er veldig lik den dag i dag, som den var når den først oppsto.

Det vi vet er at i Syria drev de flittig på med glassblåsing, allerede 100-200 år før Jesus ble født.

Det de i det vi i dag kaller Syria gjorde var at de først og fremst brukte glassblåsing for å selge luksuriøs pynt. De solgte det til store og rike imperium, slik at de fikk penger eller annet av verdi tilbake. De restene av glassblåsing man har funnet fra 100-200 år før Kristus, viser da at de solgte blåst glass vertfall til romerne i Romerriket.

Når de solgte blåst glass tyder det på at det ikke var til praktisk bruk, men mer til luksuriøs dekorasjon og pynt. Man kan på mange måter kalle det for rikmannspynt.

Så det er altså ingen tvil om at mennesker i tusenvis av år virkelig har satt pris på den flotte estetikken til blåst glass. Det er ikke mange næringer som fremdeles varer siden 2000+ år tilbake i tid. Glassblåsing derimot, lever i beste velgående.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *