Norgesglass

Det finnes et nettverk hvor glassblåsere og glasskunstnere i Norge er samlet under ett. Det er en side med viktig informasjon og bilder, og er det et glasshus du leter etter så finn svaret her. Dette er, men andre ord, en flott ressursside for kontakt og produkter. Hvert glasshus i Norge har egne kontaktsider, bilder, og enkle veier å nå dem, anskaffelse av utstyr og mye mer.

Nettverk av informasjon

Håndverket Glassblåser er truet. I 2019 var et kun fire lærlinger innen dette faget. Formidling, informasjon og veiledning er viktig for å gjøre studenter klar over at dette yrket er noe som kan læres. Mange vet ikke at det engang finnes, men rekruttering er viktig for å bevare tradisjoner og kulturer i Norge. Spre ordet! Yrket er på UNESCOs liste over Verdensarven “Verneverdige Håndverk”.

Trykk på lenken for å lese noen tanker fra en lærling i glassblåsing som en dag håper å ha egen Glasshytte i Vesterålen.

Det er for lite miljø i Norge for en glass-skole, og det nærmeste er i Sverige. Det jobbes med opprettelse av valgfag i videregående skole, slik kan unge bli gjort oppmerksomme på yrkets eksistens.

De siste glassverkene i Norge er Hadeland Glassverk og Magnor Glassverk. Andre har tapt for utenlandsk masseproduksjon på deres fabrikker og bedrifter.

Mer om glassblåserne og produkter

Gå inn på hver enkelt glassblåsers hjemmeside for kontaktinfo, utstillinger, og priser på produkter og mer. Noen har lokale butikkutsalg og omvisningsturer i glasshuset. Og kanskje du har lyst til å blåse glass selv? Noen steder lar deg ta kontroll og blåse i vei.

Norgesglass har gode oversikter over nødvendig utstyr som glassblåsing krever. Her er ovner, blåserør, håndbrennere, ildfaste duker, håndverktøy, farger og mer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *