Glassblåsere i verdensklasse

Artistiske og utrolige glassblåsing-egenskaper kjennetegner de beste i verden. Mer enn bare talent og glassblåsing fanger deg – og du blir stum. Det er vanskelig å tro at sånn skjønnhet og utrolig gjenstand kan lages av glass. Bak all kunsten ligger år av trening, offer, blod, svette og slit. Veien til topps er ikke lett.

Noen av glassblåserne

Dave Chihuly er født 1941. Han er en amerikansk glassblåser kjent for mange utrolige kunststykker med blåst glass. Artistisk, sterke farger, og teknikk som alltid var forut for sin tid. Har mottatt flere priser for sitt arbeid. Opprettet Glass-Skole, Pilchuck i Washington (USA) nær Stanwood, og opprettet HillTop Kunst Program i Tacoma Washington. Arbeider i Italiensk Art Deco 1988, blomster arrangementer av Ikebana 1989 og flere.

Noen av de store glassblåserne i verden kan du lese om ved å gå inne på lenken.

Dante Marioni er født 1964 i Amerika. Han er kjent som pioner innen glassblåserkunsten, og arbeider ofte påvirket av klassisk gresk og italiensk tradisjon. Han hadde læretid i Europa og Asia.

Lino Tagliapietra er født 1934 i Italia. Han er kjent for fantastiske utsmykninger og tekniske finesser i sitt arbeide. Mellom 1996 og 2003 har han mottatt flere priser og belønninger for sine arbeid, og han er ansett som best i verden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *