Kreativ kunstnerisk

Kreative evner er egentlig noe alle har. Det kommer godt frem når man er barn, da man hverken er påvirket av massemedia eller andres tanker. Barn kan skape de utroligste ting, og store kunstnere får gjerne tittelen vidunderbarn fra tidlig alder. Det kan være å skrive musikk slik som Beethoven eller spille fotball som Ødegård.

Vår lidenskap for glassblåsing er noe som krever slike evner. De rene kunstverkene kan ikke sammenlignes med noe annet, da vi former glass i de utroligste fasonger ved å blåse luft inn i pipa. De fine detaljene skaper vi ved å legge på tråder av flytende glass eller ved å blande inn jernoksider med eksplosive farger.

Bruk tid på dine kreative evner

Du ble kanskje ikke en berømt kunstner. Men det betyr ikke at du ikke bør bruke evnene dine. Man kan faktisk få et rikere liv av å drive med de tingene man mestrer. Noen trenger vakre rammer til maleriene sine, mens andre kan ha bruk for nye strenger til gitaren sin. Uansett hva der er, mener vi du har godt av å utvikle ferdighetene dine. Det trenger ikke være fulltidsengasjement, men noe du kan ta opp av skuffen en gang iblant. Selv hender det jeg tar fram danseskoene når jeg ikke driver på med glassblåsing.

Først og fremst får jeg en avkobling fra det jeg holder på med, og dessuten gir det meg mer fantasi og ideer til hvordan jeg kan forme glass til nye skulpturer og glasskreasjoner. Når jeg svinger meg i dansen, frigjøres endorfiner som øker alle sanseinntrykkene. Det samme skjer når du pusler puslespill, løser sudoku, tegner nye figurer eller mekker på den amerikanske veteranbilen du har i garasjen.

I tillegg skal man ikke se bort fra at det kan bli en ny levevei. Men, én ting er sikkert: jeg går aldri lei av glassblåsing, fordi det er min lidenskap.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *