Skap gode kunderelasjoner med CRM

Alle som skal selge produkter trenger gode kunderelasjoner. Det gjelder også for deg som selger glasskunst eller andre håndverksprodukter. Med gode crm verktøy blir det enklere å lykkes, og kanskje også enklere å tjene litt mer på produktene sine.

Hvordan fungerer crm verktøy?

Et crm verktøy gir deg full kontroll over kunderelasjoner, salg og markedsføring. CRM står for Customer Relationship Mangement, og målet med et crm verktøy er å få fornøyde og trofaste kunder, som også er med på å spre informasjon til andre om deg og produktene dine. Fornøyde kunder gir deg god omtale, som igjen kan føre til at andre kunder finner veien til deg.

Trenger selvstendige næringsdrivende crm?

Alle som selger produkter og tjenester trenger fornøyde kunder, og ofte kan det være lurt å få noen gode tips til hvordan man får gode kunderelasjoner. Det skader i hvert fall ikke å teste et crm verktøy, og se hva man kan få ut av det. Hos Lime kan du teste crm verktøy helt gratis, og da risikerer du jo ingenting når du prøver det. Hvem vet, kanskje du får godt utbytte av et slikt verktøy.

Tenke nytt

Nå som prisene stiger på alt, er det mange selvstendige næringsdrivende som er bekymret for at de ikke får solgt produkter og tjenester, men det er fortsatt mange som gjerne vil betale for ting. Det er ikke slik at alle nordmenn plutselig har blitt fattige over natten. Du må kanskje bare jobbe litt ekstra for å finne kundene. Ofte handler det om å tenke nytt, men det er ikke alltid man klarer å tenke nytt når man har benyttet samme salgskanaler over mange år. Men det gjelder å henge med for å bli sett av kundene. Markedsfør deg selv over nettet, bli med på utstillinger, og delta på julemarkeder eller andre lokale markedsdager der du kan møte folk og vise fram det du lager.

Fortsatt marked for kvalitet

Kvalitetsprodukter er fortsatt populært, og ting som er holdbare har faktisk bare blitt enda mer populære, for folk vil gjerne ha noe som varer. Det handler ofte om miljøvern, for bruk og kast er i ferd med å bli avleggs, i hvert fall blant de unge. Mange vil også gjerne ha noe som er unikt, og noe som har en egen historie. Håndlagede produkter er derfor noe folk gjerne ser etter. Du må ganske enkelt finne kundene, og når du har begynt å selge holdbare, unike produkter, vil stadig flere etterspørre det du lager.

Ikke gi opp

Selv om der kan være vanskelig å leve av ting man lager selv, må du ikke gi opp. Kanskje du trenger en tilleggsjobb for å få det til å gå rundt, men ikke legg vekk håndverket ditt. Prøv crm verktøy for å bygge kunderelasjoner, og markedsfør deg selv både gjennom ulike kanaler, men ikke minst gjennom fornøyde kunder som sprer informasjonen videre.

Glassverksted i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *